ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

[ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ][slideshow]

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

[ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ][slideshow]

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

[ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ][slideshow]

ΜΕΛΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

BEST DEALS

[BEST DEAL][grids]

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

[ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ][grids]

Συμβουλή ειδικού: Γυμνάζεστε, αλλά δεν χάνετε βάρος; Δείτε γιατί...

Γυμνάζεστε, αλλά δεν χάνετε βάρος; Δείτε γιατί...
Γυμνάζεστε, αλλά δεν χάνετε βάρος; Δείτε γιατί...
Γιατί δεν χάνετε βάρος ενώ γυμνάζεστε;

Πολλοί το έχουν αναρωτηθεί και αν βρίσκεστε ανάμεσα σε αυτούς ήρθε η ώρα να πάρετε τις απαντήσεις σας. Ζητήσαμε ότι την Ειδικό των Wellness Dr. Elisabet Nordstöm να μας το αναλύσει:

Τροφή vs Άσκηση
Ειδικός Wellness By Oriflame Dr. Elisabet Nordstöm
Ειδικός
Wellness By Oriflame
Dr. Elisabet Nordstöm

“Πολύ συχνά οι άνθρωποι μετά την άσκηση καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από όσες πιστεύουν ότι έχουν κάψει, ιδιαίτερα όταν η γυμναστική της επιλογής τους τους προκαλεί πείνα,” εξηγεί η Elisabet. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι συνεχώς υπερτιμάμε πόσες θερμίδες καίμε με τη γυμναστική, ενώ παράλληλα υποτιμάμε το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε. Ξεχνάμε τα μικροπράγματα – μια χούφτα ξηροί καρποί, ένα αναψυκτικό, ένα φρούτο – και αυτά τα σνακ συσσωρεύονται όπως και τα κιλά. “ Είναι απλά μαθηματικά,” επιβεβαιώνει η Elisabet, “για να χάσουμε κιλά, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε.”

Η διατροφή έχει σημασία

“Εάν ασκείστε πολύ, αλλά τρώτε τα λάθος πράγματα ή απλώς τρώτε πολύ, δεν θα χάσετε βάρος" Προτείνει να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που θα σας κρατά χορτάτους για περισσότερο και θα σας αποτρέπει από την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων“ Σιγουρευτείτε ότι γεμίζετε τουλάχιστον το μισό σας πιάτο με λαχανικά και αποφύγετε τα αναψυκτικά.”

Μύες vs Λίπους

Ένα κιλό μύες ζυγίσει όσο και ένα κιλό λίπους – και τα δύο έχουν βάρος ένα κιλό. Ο μυς όμως είναι πιο πυκνός και συμπαγής από το λίπος που σημαίνει ότι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σώμα από ότι το λίπος. Ακόμα και εάν το σώμα σας γίνεται πιο σφικτό και γραμμωμένο μπορεί να παρατηρήσετε ότι το βάρος σας αυξάνεται. Αντί να χρησιμοποιήσετε τη ζυγαριά, πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τις περιοχές που σας ανησυχούν. Εάν είναι πιο αδύνατες, τότε έχετε χάσει βάρος αλλά να έχετε χτίσει μυς.

Βάρος νερού

Το βάρος νερού είναι το νερό που προσωρινά είναι αποθηκευμένο στο σώμα σας. Για αυτό το βάρος σας μπορεί να έχει διακυμάνσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. “ Η κατακράτηση μπορεί να αποφευχθεί με την άσκηση, με το να πίνουμε πολύ νερό (γιατί η κατακράτηση συμβαίνει όταν είμαστε αφυδατωμένοι), τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού και τις κατανάλωσης φυτικών ινών.”

Τί είδους άσκηση φέρνει αποτελέσματα;
Καρδιοαναπνευστική άσκηση και πολύ νερό για ενυδάτωση, πρόσληψη οξυγόνου και χάσιμο βάρους
Καρδιοαναπνευστική άσκηση
και πολύ νερό για ενυδάτωση,
πρόσληψη οξυγόνου και
χάσιμο βάρους

Η καρδιοαναπνευστική άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, καίει περισσότερες θερμίδες την ώρα της άσκησης ενώ οι ασκήσεις με βάρος ενθαρρύνουν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να κάνετε και τα δυο. Ενσωματώνοντας υγιείς συνήθειες στην καθημερινότητά σας, θα δείτε και θετικό αποτέλεσμα στο βάρος σας. “Δοκιμάστε να βρείτε καλές καθημερινές ασκήσεις,” προτείνει η Elisabet. “ Πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, κατεβείτε από το λεωφορείο λίγες στάσεις νωρίτερα και περιπατήστε, παρκάρετε λίγο πιο μακριά και περπατήστε.” Δοκιμάστε να παρακολουθείτε την καθημερινή σας δραστηριότητα με έναν βηματομετρητή – ο στόχος είναι τα 10,000 βήματα την ημέρα.

Η ετυμηγορία...

Η αλήθεια έχει ως εξής: για τους περισσότερους ανθρώπους, μια υγιεινή διατροφή έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους σε σχέση με την άσκηση. Όταν όμως μιλάμε για την υγεία μας (που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα), χρειάζεστε και τα δυο. Παίρνει χρόνο να χτίσετε μυς όμως εάν παίρνετε βάρος ενώ πάτε για τρέξιμο, τότε το πρόβλημα δεν είναι το βάρος των μυών, αλλά μάλλον τρώτε περισσότερο από ότι πρέπει, τρώτε λάθος τροφές ή έχετε κατακράτηση. Ξεκινήστε κάνοντας μικρές αλλαγές στη ζωή σας – περπατήστε, αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό – και μπείτε στο δρόμο για μια πιο υγιεινή ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

"Γράψε για να γίνεις αντιληπτός, μίλα για να ακουστείς, διάβασε για να ωριμάσεις !"

HOW TO

[How to][stack]

DIY

[DIY (Do It Yourself)][btop]